EuropaCup-folkefest

Det ble en folkefest i Rakkestad når HK Halden spilte en historisk EuropaCup-kamp mot Vipers Kristiansand i Rakkestadhallen lørdag kveld.

Skrevet av vibeke

Selv om sluttresultatet ikke gikk i HK Halden sin favør, så ble det allikevel en folkefest. Litt over 1000 tilskuere tok turen til Rakkestadhallen denne lørdagskvelden for å se EuropaCup-kampen.

De yngste kunne allerede klokken 15:00 starte sin dag i Rakkestadhallen. De som hadde kjøpt ungdomspakke-billett fikk pizza og brus og et foredrag av en av verdens raskeste damer i Roadracing, nemlig Caroline Olsen fra Halden. Hun hadde tatt med seg motorsykkelen sin og fortalte ungdommene om hennes vei til suksessen som kvinnelig roadracing-kjører. Nesten parallelt med foredraget, så var det en treningskamp mellom Degernes og HK Halden sine J16-lag. 2_Caroline

Guinness Rekord forsøket som skulle begynne noe over klokken 17 ble ikke gjennomført. Dette på grunn av at det var for få mennesker inne på tribunen ved den tiden, så da kunne ikke forsøket gjennomføres.

60 maskotter var hentet inn til kampen, og de var fra Degernes J10, Eidsberg J10 og J12, og HK Halden J8-J13. Flaggbærerne var fra HK Halden sine J14 og J16 lag.

17_Maskotter

18_Maskotter

Rett før avkast så ble både ordføreren i Rakkestad og styreleder i HK Halden intervjuet ute på banen. Ordføreren i Rakkestad tok også avkastet i det kampen ble blåst igang. Og det var Vipers Kristiansand som begynte med ballen.

21_OrdførerRakkestad

HK Halden og Vipers holdt følge med hverandre gjennom hele omgangen. Men det var litt mer i favør HK Halden enn i favør gjestene fra Kristiansand. HK Halden brant en del 100% sjanser, men så hadde vi Hanne Frandsen i mål som hadde flere klasse-redninger, så stillingen til pause var bare 10-11 i favør Vipers. Også 2.omgangen ble meget jevn, men i denne omgangen så var det nok litt mer i favør gjestene Vipers. Så det ble Vipers som dro det lengste strået i denne duellen, og kunne reise hjem til Kristiansand med resultatet 20-22 i sekken. Returkampen går i Kristiansand neste lørdag klokken 16:00.

Etter kampen så stod det mange unge jenter som ville ha autografer av spillerne. Vipers-spillerne gikk raskt inn i garderoben, for de skulle komme seg fort i bussen for å kjøre til Kristiansand i kveld, mens HK Halden spillerne ble stående igjen i mange minutter å skrive autografer til alle de unge spillere og håndballinteresserte barn og unge som hadde møtt opp.