• Foto: Vibeke Røstengen

Ga Byåsen kamp helt til døra

For vi hadde dem i kne helt til det gjenstod 10 minutter av kampen, men derfra og inn var det dessverre stopp.

Skrevet av henriette

Søndag 27.september 2015 – Tabellsituasjonen foran kveldens kamp var faktisk ganske historisk: Vinneren av kampen ville innta tabelltoppen i Grundigligaen 2015/2016. Hvem skulle på forhånd trodd at «lille Halden» skulle kunne være med i det helt celebre selskap på toppen der?

Og jentene sto heller på ingen måte med lua i hånda i møtet med bartebyens stjernespekkede spillerstall. Fra første stund var det guts og vilje i alt hjemmelaget foretok seg – fra susende taklinger i forsvaret til knallharde langskudd og lynhurtige gjennomløpninger. Og gjestene ble stadig mer frustrerte over at de aldri greide å dra i fra hardtarbeidende Haldensere. Anette Hansen og Sofie Fynbo Larsen tok skuddansvar, og sammen med knallhardt forsvarsspill over hele linja så var stillingen til pause 13-13. Og kunne dette spillet fortsette i 2. omgang, så var mulighetene for en aldri så liten sensasjon absolutt til stede.

2. omgang startet også bra. Vi gikk kjapt opp i en 2 måls ledelse, og burde også ha utnyttet et par overtallsmuligheter til å rykke ytterligere i fra. Men Byåsen bet seg fast og fikk utover i omgangen litt bedre styr på forsvarsspillet sitt slik at vi måtte slite mer enn tidligere for scoringene. Med 10 minutter igjen å spille så viste måltavla smått utrolige 20-20, og kampen sto og vippet. Dessverre så var Byåsen litt mer heldig med sine avslutninger enn vi var, og rykket kjapt til en to-måls ledelse. Denne ledelsen slapp de aldri fra seg, og kunne til slutt innkassere en tre-måls seier 26-23.

Skal vi så deppe og være misfornøyde med at vi taper en kamp vi har sittet i førersetet i stort sett hele kampen? Eller skal vi være fornøyde med at vi har spilt såpass godt mot et storlag som Byåsen og vist at vi absolutt ikke står noe tilbake for dem? Ja takk, begge deler som den godeste Ole Brum ville ha sagt. Det er lov å være misfornøyde med at vi faktisk ikke drar denne serien i land. Med litt mer kløkt og ro i den avgjørende fasen av kampen så hadde vi rodd det her i land. Men vi skal også glede oss over den strålende innsatsen vi legger for dagen, både framover på banen hvor vi for første gangen denne sesongen er med fra første sekund og setter angrepsspillet sånn vi skal, og i forsvar hvor vi gir jernet og kriger for hverandre i 60 minutter. Fortsett sånn jenter, så skal publikum i Remmenhallen få mye å juble for framover, og vi skal fortsette å prege tabellen i Grundigligaen på en positiv måte!

Malene Staal ble kåret til vår beste spiller etter sitt sedvanlige turbospill både i angrep og forsvar, og med en herlig innstilling som også smitter over på resten av laget.

Laget: Hanne, Tone, Hannah, Julie G, Pernille, Ann-Helen, Julie B, Malene, Melanie, Sofie, Mina, Annette, Charlotte, Vilde og Miriann

MaleneBestSpiller

Malene Staal ble kåret til HK Halden sin beste spiller.

 

Vilde&Julie

Både Vilde Eidem (nr 17) og Julie Gantzel Pedersen (nr 3) var tilbake etter skade.

 

Vinner av GRUNDIG-premie

Dagens vinner av GRUNDIG-premien for å ha kjøpt billetten sin på nettet.

 

MaritBreivik

Marit Breivik var også til stede på kampen. Hun var for å se på begge lag, men spesielt for å se HK Halden spille på hjemmebane. «Jeg har sett HK Halden på bortebane flere ganger, men ønsket å se de på hjemmebane også», sa Marit Breivik i pausen.