• Dette er fra den historiske semifinalen i Oppsal Arena hvor HK Halden vant 31-28 etter 4 ekstraomganger. Foto: Hans Petter Wille.

GRUNDIGligaen 15/16 starter i Oppsal Arena for HK Halden

Skrevet av vibeke

5.september 2015 – I morgen er GRUNDIGligaen 2015/2016 i gang for HK Halden damene. Den starter på bortebane i Oppsal Arena mot Oppsal, som HK Halden slo ut av cupen i fjor i semifinalen etter 4 ekstraomganger. Begge seriekampene mot Oppsal i fjorårets sesong endte med sure ett og to måls tap.

Så det er en liten spenning som ligger å lurer nå før GRUNDIGligaen setter igang. «Hvor står vi hen?», undrer trener Morten Holmen. 3 skadede spillere, en som er usikker på om kan spille og flere nye spillere gjør at spenningen blir litt høyere enn den burde være.

De nye spillerne er dyktige spillere, og laget har fått trent sammen en stund siden sommeren og hatt en del treningskamper nå i oppstarten til serien. Men det tar en del tid å få innarbeidet struktur og system når det er flere nye spillere på laget. «Så nå i sesongstarten så blir det viktig å klore til seg så mange poeng som mulig», sier Morten Holmen.

Selv om Oppsal har mistet sine 2 stjernespillere Duda og Kurtovic, så er fortsatt Oppsal et veldig godt lag. «Så vi har ikke akkurat favorittstempelet i Oppsal Arena søndag kveld», sier Morten Holmen.

Målet til HK Halden denne sesongen er å bli topp åtte og komme til sluttspillet for første gang. Da er det bare for HK Halden damene og brette opp armene å trå til fra første ‘fløyteblås’.

For de som har mulighet, så er det bare å ta turen inn til Oppsal Arena søndag kveld. Kampen blåses igang klokken 18:00. Det tar bare rett i overkant av 1 time å kjøre innover.

For de som ikke har mulighet for å ta turen, kan følge kampen på den nye håndballkanalen, handballtv.com. Sendingen starter klokken 17:50.

Hele HK Halden ønsker laget lykke til med oppstarten av GRUNDIGligaen, og vi gleder oss til neste helg også, for da blir det første hjemmekamp mot nyopprykkede Molde Elite. Men først er fokuset på kampen mot Oppsal i morgen klokken 18:00

Hk Halden 2015/2016 HKH

HK Halden 2015/16: Bak fv: Morten Holmen, Sofie Fynbo Larsen, Vilde Eidem, Mette Kryger Jørgensen, Mina Authen, Pernille Wang Skaug, Amalie Hansen, Ann Helen Adolfsen, Anders Pollen. Midten fv: Jonas Pettersen, Thomas Bråten, Melanie Felber, Anette Hansen, Julie Gantzel, Malene Staal, Julie Bang, Elisabeth Thon, Torhild Larsen. Foran fv: Charlotte Bisser, Hanna Reknes, Hanne Frandsen, Miriann Sæther.Foto: Atle Wester Larsen