I HK Halden kaster vi ikke penger i søpla…

For det har vi rett og slett ikke råd til i disse dager.

Skrevet av henriette

Derfor er det med stor glede vi kan fortelle at vår fysiske trener Brian Høj er med videre i HK Halden’s satsing minimum 1 år mer. Denne gangen blir det dog ikke som det har vært de siste 2 årene, da Brian etter siste kamp på nå på søndag reiser hjem til Danmark.

Vi lar Brian selv fortelle hvordan det blir:
– For det første er jeg beæret over at klubben og spillerne synes jeg har gjort jobben min så godt at de vil lage en avtale med meg selv om jeg ikke kan være så mye tilstede lenger.
Jeg kommer til å savne alle halltreningene med håndball og det å være sammen med jentene i det daglige, både a-laget K3. Det blir også trist at jeg ikke skal bruke flere timer sammen med Morten hver dag i tillegg.
Om selve klubben kan jeg si at jeg har bare gode minner fra mine daglige gjøremål her i HK Halden – en klubb med hjertet på riktig sted!
Samt det å kunne ta med seg de opplevelsene vi har hatt på kun 2 år er helt vilt: opprykket til Eliteserien, cupfinale og forhåpentligvis sikre oss en sesong mer i eliteserien på søndag – det er ikke dumt å kunne ta med seg på CV’en min som trener.

Rent praktisk framover, så vil det være sånn at jeg, som nå, har ansvaret for planleggingen og oppsette av den fysiske treningen. Den daglige veilledningen på styrkesenteret vil Morten overta. Både Morten og spillerne har vist stor interesse for måten jeg har gjort tingene på, og dermed har de opparbeidet seg en viss viten og erfaring på den tekniske utførelsen av øvelsene. Jeg har alltid lagt stor vekt på at det er viktig å opplære og gjøre spillerne selvstendige når det gjelder fysisk trening da det skaper stor motivasjon og selvsagt en bedre kvalitet på deres trening.

Jeg hadde nok ikke trodd at dette ville gavne meg i en situasjon som denne, hvor det nå blir mulig å være tilknyttet som en slags konsulent uten å være så mye tilstede. En slags ekstra gevinst må man si det blir, som gir meg muligheten til å ikke gi helt slipp på et slikt fantastisk prosjekt som HK Halden er.

Sportssjef Morten uttaler: – Jeg er utrolig glad og legget for at det har lykkes oss og finne en god løsning slik at vi fortsatt kan ha Brian med på laget. Helt siden Brian meddelte at han ville hjem, så har jeg jobbet med å finne gode løsninger som gjør at vi fortsatt kunne bevare Brian’s tilknytning til HK Halden, og nå er det altså lykkes.
Hvorfor har det vært så viktig? Jo, fordi Brian har lykkes med å flytte den fysiske delen ett til to hakk opp på de 2 årene han har vært her. Dette har han gjort fordi han er vanvittig dyktige innenfor sine arbeidsområder, og han har samtidig vært god til å finne nye metoder for å nå målene. Det har vært motiverende for spillerne, og det har gitt resultater på det fysiske området hurtigere enn jeg hadde forventet.
Med denne avtalen så slipper vi nå å starte forfra på et område som vi vet fungerer bra, og i stedet kan jentene nå konsentrere seg om å utvikle seg videre på den fysiske delen også neste år.
Brian og jeg er nå i full gang med å lage neste sesong fysiske opplegg, og jentene kan bare glede seg, for dette blir bra!

Brian’s avtale løper da i 1 år av gangen.