Ett ben godt plantet i Grundigligaen også neste sesong

For Rælingen ble et par nummer for små i første kval.kamp ihvertfall

Skrevet av henriette

En stappende full Marikoll-hall hadde store forventninger til hjemmelaget sitt og den første kvalifiseringskampen til Grundigligaspill neste sesong.
De hadde virkelig troa på at dette kunne gå, selv om all statistikk fortalte at det vel bare var to 1.div.lag som hadde greid å slå ut et eliteserielag i kvalet de siste 100 årene, og alle odds pekte dermed i mot dem. Videre så mente de at de var blant de 5-6 raskeste lagene i landet, så dermed burde de også ha gode muligheter.

Alt dette hjalp jo bare til med å tenne oss ytterligere, og vi satte standarden fra første avkast og gikk raskt opp i en 5-0 ledelse. Etter flere fine kontringer hvor vi vel kjapt fikk vist hjemmelaget at det finnes flere hurtige lag her i landet. Rælingen fikk ikke hull på byllen før etter rundt 7 minutters spill, og vi fikk den starten vi hadde ønsket oss. Selv om Rælingen etterhvert kom bedre med utover i omgangen, så greide de aldri å knappe noe særlig ned på forspranget slik at vi kunne gå til pause med en betryggende ledelse 15-11.

Etter pause så gikk de som forventet ut i hundre for å prøve å skape liv i kampen igjen, og greide det delvis. Men etter å ha fått rista av oss «pause-moduset», så skrudde vi igjen opp tempoet og levnet ikke Rælingen en sjanse til å være med utover i kampen i det hele tatt. Tøft og godt forsvarsspill gjorde at vi kunne få enkle kontringsmål, og vi var også flinke til å gå hurtig på mål før de hadde fått etablert seg i forsvar. Og ikke minst var vi i denne kampen flinke til å få brettet ut angrepsspillet vårt, og Melanie og Pernille var selvfølgelig ikke så veldig misfornøyde med akkurat det, så de takket for «tilliten» med å bli toppscorere med h.hv. 9 og 6 mål hver.

Sluttresultatet blir til slutt 34-24 til oss, og levnet vel med det liten tvil om at det fortsatt er en del forskjell på 1. divisjon og eliteserien. Det er fortsatt èn kamp igjen som skal spilles og ingen ting er avgjort ennå, men vi har ihvertfall skaffet oss en veldig godt utgangspunkt foran søndagens hjemmekamp. Vi må ta med oss det aggressive og hurtige spillet vårt fra onsdagens kamp, få luket bort noen av de unødvendige feilene som også ble gjort, og ikke minst få stoppet Rælingens storskytter Fr. Laksiri fra å score halvparten av Rælingens mål. Da skal vi nok en gang få vist at vi virkelig fortjener å spille i Grundigligaen også neste sesong!

Hanne spilte også en god kamp, og ble av juryen kåret til vår beste spiller, men viste storsinn med å gi bestemannspremien raskt videre til Melanie, som som sagt virkelig hadde blod på tann og fått opp turboen i denne kampen.

Laget: Hanne, Tone, Merethe, Julie G, Pernille, Ann-Helen, Julie B, Malene, Mette, Martine, Melanie, Cecilie, Marte og Mina

Remmenhallen søndag 12. april kl. 18:30 – VÆR DER!!!! 🙂