Bittert tap – igjen!

For det må det lov være lov å kalle søndagens knepne tap mot erkerival Skrim, etter at vi ledet kampen med to mål syv minutter før slutt.

Skrevet av henriette

Men det snur som kjent fort i håndball, og denne kvelden snudde det dessverre fort til vår disfavør.
Kampene våre mot Skrim har en tendens til å bli noen skikkelige knokkelkamper, hvor finspillet fra begge lag ikke bare glimrer, men som regel er totalt fraværende. Her går det for det meste på tæl og innsats, og kveldens kamp skulle ikke bli noe unntak.
Det var tut og kjør fra begge lag direkte fra avkast, og lagene fulgte hverandre som skygger i målprotokollen. Det var sjelden det kollektive angrepsspillet var så mye å rope hurra for, men mål er mål, uansett hvilken måte de kommer på.
Midtveis ut i omgangen så greier hjemmelaget å tilrive seg et lite overtak, og holder Skrim på en tomåls avstand lenge. Vi er sågar oppe i en 14-10 ledelse med under syv minutter igjen å spille av første omgang, men så er det dessverre full stopp igjen.
Skrim kommer i skikkelig krigermodus igjen, og vinner de siste minuttene 4-0. Dermed uavgjort 14-14 til pause og like langt.

Andre omgang blir spillemessig på mange måter lik første omgang – det er ingen vakker håndball som blir prestert ute på banen, men det scores mål i bøtter og spann, og det er det som teller til syvende og sist. Denne omgangen er det Skrim som har et lite overtak i målprotokollen, og leder med 3-4 mål halvveis i omgangen. Men så snur det igjen, og Halden kommer ajour og forbi på tavla. Men kan det da holde? Nei dessverre, skulle det vise seg. Vi tar for mange dumme avslutningsmuligheter i angrep, med bom, bom og bom som resultat, og bakover i forsvarsspillet så får vi heller ikke til det aggressive og tøffe forsvaret vi vet vi kan ha. Selv om vi ligger i en offensiv forsvarsformasjon, så kommer aldri aggressiviteten nok opp, og Skrim kan enkelt finne store åpninger hvor det er enkelt å sette ballen i mål. Med under minuttet igjen å spille, så ligger vi to mål bak, og med en siste spiker i kista fra Skrim sin side, så kan de ta med seg en fortjent 29-26 seier hjem til Kongsberg.

Det føles utrolig bittert å tape en slik kamp, både fordi Skrim er et lag vi absolutt bør ha poeng mot, nyopprykket som de er, men også fordi vi helt utilgivelig ga fra oss initiativet i kampen sånn helt uten videre.
Vi bommer for mye (igjen…) framover, men heller ikke forsvarsspillet var av samme klasse som det har vært tidligere. Vi er alt for tafatte bakover, og smeller ikke til i duellene på samme måte som vi vet vi kan
Men ingen grunn til å henge med hodet for lenge – på onsdag er det klart for ny kamp igjen. Denne gangen er det kvartfinalen i NM som står for tur, og storlaget Byåsen kommer for å kjempe om hvem som kan få med seg en ledig plass til semifinalen.
Kampstart er i Remmhallen onsdag 22. oktober kl. 18:00!

Martine ble av juryen kåret til vår beste spiller, og hun var også mest scoringsvillig med 8 mål.
Laget: Hanne, Tone, Merethe, Ann-Helen, Julie B, Cecilie, Pernille, Mette, Melanie, Marte, Mina, Martine og Malene (noen som sa noe om bokstaven M eller….?)