HK Halden støtter Rosa sløyfe-aksjonen

Oktober er den såkalte «rosa måneden», dvs. en måned hvor vi setter spesielt fokus på kampen mot noe stadig flere kvinner blir rammet av, nemlig bryskreft.

Skrevet av henriette

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning. Rosa sløyfe har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner på begynnelsen av 1990-tallet krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Siden den gang har organisasjoner, bedrifter og privatpersoner viet oktober måned til Rosa sløyfe-aksjonen. Aksjonen har blitt arrangert i Norge siden 1999.
Også her i Halden har vi vårt eget lokallag av Brysktreftforeningen, og da det kom en forespørsel fra dem om HK Halden’s elitejenter kunne delta i denne aksjonen for å samle inn penger, var det selvfølgelig ikke nei i vår munn. Et så godt formål er det viktig å støtte opp om så godt som mulig, og vi inntok da Tista Senter lørdag formiddag med innsamlingsbøsser og salg av Rosa Sløyfe-produkter. Og de handleglade Haldenserne vi traff var stort sett velvilligheten selv til å støtte et så godt prosjekt. Spesielt gledelig var det også å notere seg mannfolka sin positive vilje til å støtte dette. Selv om det jo bare er kvinner som blir rammet av brystkreft, så vil en slik sykdom også påvirke de nærmeste på mange måter, og da er det viktig at alle vil bidra så godt de kan. Og som en mann vi traff også så humoristisk påpekte: «Jeg elsker pupper, så dette må jeg være med å støtte!»

Etter lørdagens innsats for det gode formål, er det klart for litt mer sportslige utfoldelser, da det er klart for en skikkelig tøff og vanskelig bortekamp mot Oppsal i Oppsal Arena søndag 5. oktober kl. 18:00. Oppsal er tippet meget høyt oppe på tabellen denne sesongen, og de fikk jo også stjernespiller Amanda Kurtovic til klubben før sesongen. Fra før så har de også en drøss med gode spillere, og ikke minst har de storskytteren Duda, som er kjent for å dunke inn bøttevis med mål fra sin backposisjon. Nå er høyst sannsynlig, og heldigvis for oss verken Duda eller Kurtovic klare for å spille morgendagens kamp grunnet skader, men ingen grunn til å ta noe lettere på oppgaven av den grunn. Oppsal har mange gode spillere i tillegg til disse to, så søndagens kamp blir absolutt en vrien nøtt å knekke. Men vi kan ikke gjøre annet enn vi må gjøre i alle andre kampene vi skal spille i Grundigligaen denne sesongen: Vi må følge taktikken som er lagt på forhånd så godt som mulig, vi må ha en fandenivoldsk innstilling og gå ut på banen for å krige, og vi må gjøre det kanskje viktigste av alt: Score på sjansene våre! Greier vi å gjøre alt dette så mye som mulig i morgen, så skal vi gi Oppsal en skikkelig kamp om poengene!

Kampstart som sagt kl. 18:00 i Oppsal Arena! Vi trenger all den støtten vi kan få!!!